Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pasztet rybny

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4690

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pasztet rybny?

Ryby rozmrozić i osuszyć. Cytrynie zetrzeć skórkę. Filety układamy na blasze, solimy, pieprzymy i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny. Obkładamy posiekaną cebulą i czosnkiem, pociętą w talarki marchewką, grudkami masła i wkładamy na 20 minut do piekarnika. Jeżeli ryba będzie sucha to dodajemy szklankę wywaru. Po upieczeniu całość schłodzić i przepuścić przez maszynkę. Dodajemy żółtka, skórkę z cytryny, śmietanę, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i część bułki tartej. Masa nie może być zbyt rzadka. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę i delitatnie mieszamy z farszem. Brytfankę smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą i napełniamy farszem do 2/3 wysokości. Pasztet pieczemy 1 godzinę w piekarniku nagrzanym.
Komentarze

Do przepisu na: Pasztet rybny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne