Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5331

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym
Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym
Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym

Składniki

Jak zrobić Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym?

Cebulę obieramy, drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i również drobniutko kroimy. Następnie cebulę wraz z pieczarkami dusimy na oleju. Mąkę zasmażamy na maśle. Ciągle mieszając rozprowadzamy gęstą śmietaną, dodajemy pieczarki z cebulą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Płaty ciasta francuskiego rozwałkowujemy na stolnicy, wykrawamy z nich kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy porcję wystudzonego farszu pieczarkowego, zlepiamy dokładnie brzegi, formując paszteciki. Następnie paszteciki układamy na posmarowanej tłuszczem blasze. Każdy pasztecik smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 30 minut na złoty kolor. Musimy uważać, żeby paszteciki się nie spaliły.
Komentarze

Do przepisu na: Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne