Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Paszteciki z grzybowo-kapuściane

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2964

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Teraz tylko barszczyk czerwony i wyżerka pierwsza klasa.

Zdjęcia

Teraz tylko barszczyk czerwony i wyżerka pierwsza klasa.

Składniki

farsz

ciasto

Jak zrobić Paszteciki z grzybowo-kapuściane?

Farsz:
Kapustę przepłukać i ugotować. Pieczarki obrać i usmażyć na oleju. Kapustę, gdy już będzie miękka odcisnąć , pokroić i dodać do pieczarek. Chwile razem podsmażyć.

Ciasto:
Zagnieść wszystkie składniki i schłodzić.
Następnie rozwałkować, wykrawać kwadraty, na środek kłaść farsz i zlepiać rogi i boki (na kształt sakiewek).
Piec 20 minut w 160 stopniach.
Komentarze

Do przepisu na: Paszteciki z grzybowo-kapuściane

!Nelcia#

!Nelcia

2009-04-03 08:44:26

A ja polecam dodac drbno zmielonego kminku i koperku na dobre trawienie..

borys82#

borys82

2009-03-01 11:24:13

Bardzo smaczne i mozna dodac jeszcze bazylii drobno posiekanej, polecam

!Martini#

!Martini

2008-11-27 15:52:40

chyba tez sprobuje, wydaje sie rzeczywiscie smaczne

!Asios#

!Asios

2008-10-24 20:28:22

Polecam bardzo smaczne lepiej niz kupne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne