Przepis na Parówki cielęce z fasolą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
834
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Parówki cielęce z fasolą?

Fasolę moczyć 8-12 godzin w letniej, przegotowanej wodzie, następnie ugotować w tej samej wodzie do miękkości, po ugotowaniu posolić do smaku, odcedzić, wywar zachować. Boczek pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnie, zrumienić. Z ugotowanej fasoli przygotować puree, gdyby okazałoby się za suche, dodać potrzebną ilość zachowanego wywaru, przyprawić szałwią, pieprzem. Dodać boczek, razem z tłuszczem, wymieszać, przykryć, trzymać w cieple. Parówki naciąć ukośnie w połowie każdej kiełbaski. Wrzucić do niewielkiej ilości wrzątku, krótko zagotować. Odcedzić. Gorące oprószyć majerankiem i gałką. Puree ułożyć na półmisku, obłożyć parówkami. Przed podaniem posypać posiekana natką.

Podobne przepisy

Sos z brokułami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Boczek pieczony z miodem

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2023-01-03

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Mięsne

Gotowany kurczak z sosem i ogórkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Kurczak a’la fajitas

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Oszczędny kotlet

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka z makaronu z mięsem mielonym i pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Makarony