Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ogórkowy wąż

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1739

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • kremowy twarożek 2 łyżki
  • szczypiorek
  • ogórek świeży 1 szt.
  • ser żółty 7 plastrów
  • wędlina 6 plastrów
  • papryka czerwona 1 kawałek
  • sól ziołowa 1 szczypta

Jak zrobić Ogórkowy wąż?

Ogórek dokładnie umyć, wytrzeć, nie obierać ze skórki odciąć dwa końce, tak by miały długość 3-4 cm, resztę ogórka pokroić na plasterki grubości 1/2 cm z plasterków wędliny i żółtego sera wyciąć krążki tej samej wielkości co plastry ogór­ka twarożek rozmieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą ziołową na płaskim, dużym talerzu ukła­dać pionowo na przemian smarowane twarożkiem plastry ogórka, wędliny i żółte­go sera, tak by powstał wijący się wąż (krążki sera, wędliny i ogórka można też łączyć przy pomocy wykałaczek) na końcach ułożyć odkrojone wcześniej kawałki ogórka z kawałka papryczki wy­konać oczy i język węża.
Komentarze

Do przepisu na: Ogórkowy wąż

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne