Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ogórki z kurkumą

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1360

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ogórki 4 kg
  • cebula 2 główki
  • papryka czerwona 2 sztuki
  • sól 1/3 szklanki

zalewa

  • cukier 2 szklanki
  • ocet 1,5 szklanki
  • kurkuma 1 opakowanie
  • gorczyca 1 łyżeczka

Akcesoria

  • słoiki
  • garnek
  • nóż
  • deska

Jak zrobić Ogórki z kurkumą?

Ogórki pokroić w plasterki. Nie obierać! zasypać solą. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Składniki zalewy zagotować. Dodać do niej cebulę i paprykę. Gotować 1 minutę. Wlać do ogórków i dokładnie wymieszać. Pozostawić na 10 minut. Ogórki nakładać do słoików i zalać zalewą. Szczelnie zamknąć i gotować słoiki 10 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Ogórki z kurkumą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne