Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Obwarzanki z serem

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3823

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Obwarzanki z serem

Składniki

  • mąka 5 kg
  • twaróg 0,5 kg
  • jajka 2 szt
  • cukier 1/2 szkl.
  • margaryna 1/4 kostki
  • oliwa 3 łyżki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • cukier puder wg uznania
  • olej do smażenia wg potrzeb

Akcesoria

  • garnek
  • stolnica
  • szklanka
  • kieliszek

Jak zrobić Obwarzanki z serem?

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać rozdrobniony twaróg oraz wszystkie składniki główne dotyczące ciasta. Wymieszać, zagnieść i rozwałkować na stolnicy. Szklanką wykrawać krążki a w nich mniejsze kieliszkiem. Smażyć w głębokim tłuszczu z każdej strony. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Obwarzanki z serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne