Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Naleśniki z warzywami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5944

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Naleśniki z warzywami

Składniki

ciasto

do smażenia

  • czekolada 0,20 szklanki

farsz

  • papryka żółta 1 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • masło 1 łyżka
  • cukinia 1 szt.
  • bulion z indyka 1 kostka

Jak zrobić Naleśniki z warzywami?

Ciasto:
Mąkę, mleko, jajka, wodę i szczyptę soli miksujemy na jednolite, gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Miskę przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Patelnię lekko natłuszczamy olejem, rozgrzewamy. Ciasto wylewamy cienką warstwą tak, aby pokryć całe dno. Smażymy z obu stron na rumiano. Naleśniki trzymamy w cieple.
Farsz:
Papryki czyścimy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Bulion rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, wlewamy na patelnię. Dodajemy warzywa, doprawiamy do smaku. Chwilę dusimy, aż woda odparuje i warzywa będą dość miękkie. Pod koniec duszenia dodać masło.
Naleśniki z warzywami:
Farsz układamy na naleśnikach i zwijamy ruloniki. Podajemy na ciepło.
Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne