Mleko zmiksować z jajkami, przesianą mąką i szczyptą soli. Ciasto odstawić na 30 minut. Warzywa umyć, oczyścić. Paprykę pokroić w paseczki. Cukinię i obraną marchewkę pokroić w słupki. Por i dymkę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła. Dodać paprykę, marchewkę i cukinię. Oprószyć ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Smażyć 3-4 minuty, mieszając. Dodać kremówkę oraz pokruszony ser, delikatnie wymieszać i dusić na wolnym ogniu 5-6 minut. Na rozgrzanej patelni posmarowanej lekko olejem usmażyć cienkie rumiane naleśniki. Zwinąć je w rożki, napełnić farszem, ułożyć w formie, obłożyć wiórkami masła. Zapiekać 5 min w temperaturze 200 stopni.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Surówki
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne