Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Naleśniki po pastersku

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1878

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

farsz

  • ser owczy 30 dag
  • por 1 szt.
  • dymka 1 pęczek
  • papryka 2 strąki
  • cukinia 1 szt.
  • marchewka 1 szt.
  • masło 2 łyżki
  • kremówka 3 łyżki
  • zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Naleśniki po pastersku?

Mleko zmiksować z jajkami, przesianą mąką i szczyptą soli. Ciasto odstawić na 30 minut. Warzywa umyć, oczyścić. Paprykę pokroić w paseczki. Cukinię i obraną marchewkę pokroić w słupki. Por i dym­kę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła. Dodać paprykę, marchewkę i cukinię. Oprószyć ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Smażyć 3-4 minuty, mieszając. Dodać kremówkę oraz pokruszony ser, delikatnie wymieszać i dusić na wolnym ogniu 5-6 minut. Na rozgrzanej patelni posmarowanej lekko olejem usmażyć cienkie rumiane naleśniki. Zwinąć je w rożki, na­pełnić farszem, ułożyć w formie, obłożyć wiórkami masła. Zapiekać 5 min w temperaturze 200 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki po pastersku

!Basia#

!Basia

2009-06-27 20:40:34

Widocznie zapomniano dodac mleko w ciascie, ale ja zawsze czytam tez jak to zrobic bo czasami komus sie zdarzy takie cus, ale to nie halo, wiec daje sie tak jak w wykonaniu do uzupelnienia jeszcze...

!bzdury#

!bzdury

2009-06-18 18:29:17

w składniki nie ma mowy o Mleku a zaczyna się "Mleko zmiksować z jajkami" coś tu jest nie tak.

weramera#

weramera

2009-06-08 15:08:46

Pasterskie, bo pasterskie, ale bardzo smaczne, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne