Przepis na Nadzienie makowe do makowca

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1197
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • mak 1/2 kg
  • białka 5 sztuk
  • cukier kryształ 20 dag
  • miód 3-4 łyżki
  • rodzynki 10 dag
  • krojone migdały 5 dag
  • krojone orzechy 10 dag
  • tłuszcz 10 dag
  • olejek migdałowy do smaku
  • sól szczypta

Jak zrobić Nadzienie makowe do makowca?

Mak opłukać, zalać wrzącą wodą, gotować ok. 15 min. Odcedzić na gęstym sicie, zmielić 3 razy. Tłuszcz rozpuścić na patelni, dodać mak, cukier, miód, bakalie, sól, olejek migdałowy wymieszać i smażyć ok. 10 min. , lekko ostudzić. Białka ubić, dodać do przestudzonego maku.

Podobne przepisy

Błyskawiczny piernik

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z kremem jogurtowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-13

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Pavlova

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Ciasto z suszonymi śliwkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ciasta

Keks Dorotki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Sernik na ciemnym cieście

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta