Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Muszle z piekarnika

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2833

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • muszle makaronowe 12 szt
  • mrożony szpinak 20 dag
  • oliwa 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • orzeszki pinii 2 łyzki
  • twaróg 10 dag
  • krojone pomidory 1 puszka
  • parmezan 1 łyzka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Muszle z piekarnika?

Muszle ugotuj al dente, odcedzić, przelej zimną wodą. Szpinak rozmrozić na patelni z 2 łyżkami oliwy i odrobiną wody. Dodaj zmiażdżony ząbek czosnku i duś , aż płyn odparuje. Wymieszaj z orzeszkami, twarogiem, przypraw solą i pieprzem. Pomidory z sosem przelej na patelnię. Dodaj resztę oliwy i duś na małym ogniu, aż powstanie
sos. Wymieszaj go z posiekanym ząbkiem czosnku, przypraw solą i pieprzem. Sos pomidorowy przelej do żaroodpornego naczynia. Ułóż na nim muszle napełnione szpinakowym farszem. Posyp parmezanem i zapiekaj 20 minut w temp. 190 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Muszle z piekarnika

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne