Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Nagrzej piekarnik do 180°C.
Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą.
Masło z cukrem i aromatem ubijaj w dużej misce mikserem, pracującym na średnich obrotach.
Dodawaj po jednym jajku, ciągle ubijając.
Zmniejsz obroty na niskie i stopniowo dodawaj mleko i suche składniki.
Dodaj jabłka, całość wymieszaj łyżką.
Wyłóż ciasto do foremki na muffinki lub papierowych papilotek, odważając po ok. 50 g na jedną babeczkę (ok. 2/3 wysokości papilotki).
Piecz około 20 – 25 minut.
Odstaw do przestudzenia. Wyjmij z foremek i udekoruj cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta