Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mokra ryba mrożona - gotowana

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4951

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Mokra ryba mrożona - gotowana

Składniki

Jak zrobić Mokra ryba mrożona - gotowana?

Zamrożoną rybę umyć, czyścimy ze skóry (możemy użyć mrożonych filetów, wtedy mamy uproszczoną pracę, odpada nam czyszczenie ryby). Rybę lub filety nacieramy zmiażdżonym i roztartym z bazylią i solą czosnkiem i odstawiamy w chłodne miejsce na około 25- 35 minut. Cebulę obieramy i płuczemy. Pozostałe warzywa (2-3 marchewki i 1 duży korzeń pietruszki) myjemy, skrobiemy opłukujemy i kroimy na połówki lub ćwiartki. Tak przygotowane warzywa zalewamy 2, 5 - 3, 5 szklankami wody nastawiamy do gotowania i do smaku przyprawiamy solą , dodajemy także obrane cebule i gotujemy około 12- 15 minut. Do gotującego się wywaru dokładamy skórkę cytrynową, listek laurowy (1-2szt), i odrobinę pieprzu. Do tak przygotowanego wywaru wkładamy ostrożnie porcje ryby i gotujemy na wolnym ogniu i pod przykryciem przez ok. 20 minut
ugotowaną rybę odcedzamy bardzo ostrożnie lub wyjmujemy łyżką cedzakową na talerze, posypujemy posiekanym koperkiem i podajemy do ziemniaków z wody, lub pieczywa z ostrymi surówkami.
Komentarze

Do przepisu na: Mokra ryba mrożona - gotowana

Albertos#

Albertos

2010-03-21 19:41:33

Gotowana ryba jest nie tylko smaczna, ale także zdrowsza od smażonej.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne