Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mięsno boczkowe smarowane

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2043

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Mięsno boczkowe  smarowane
Mięsno boczkowe  smarowane

Składniki

  • ugotowane mięso wieprzowe 15 dag
  • ugotowana wołowina 15 dag
  • ugotowane mięso z drobiu 15 dag
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • lub zioła prowansalskie
  • ew. ulubione zioła
  • boczek surowy 50 dag

Jak zrobić Mięsno boczkowe smarowane?

Mięso drobiowe i wołowina może być z rosołu. Mięso wieprzowe możemy użyć to, które pozostało z gotowania zupy. Skręcamy całość razem w maszynce do mięsa. Boczek surowy przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i wysmażamy go na patelni lub w woku. Dodajemy do niego czosnek od 1 - 2 ząbków - w zależności od tego, czy lubimy dodatek czosnku, czy wręcz go nie znosimy. Cały czas mieszając wytapiamy boczek, nie dopuszczając by się mocno przesmażył. Gdy mamy już gotowy tłuszcz i drobiny wysmażonego boczku dodajemy do niego zmielone mięsa i doprowadzamy do tego by wszystko się podsmażyło, ale nie zbrązowiło. Wyłączamy palnik i ciągle mieszamy do przestudzenia. Gdy przestygnie przekładamy do słoiczków lub naczyń kamionkowych.
Komentarze

Do przepisu na: Mięsno boczkowe smarowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne