Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mielone zapiekane

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1456

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Mielone zapiekane

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 30 dag
  • męso mielone indycze 25 dag
  • woda 1/2 szkl
  • mleko 1 szkl
  • kajzerka 1 - 2 szt
  • jaja 2 szt
  • sól
  • oliwa 1 łyżka
  • pieprz
  • cebula 1-2 szt
  • koperek zielony - posiekany
  • zimne masło

do smażenia

Jak zrobić Mielone zapiekane?

Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oliwy. Bułeczki moczymy w mleku połączonym z wodą i odciskamy. Mięsa łączymy ze sobą, dodajemy jajka, wyciśnięte bułeczki, sol, pieprz i usmażoną na oliwie cebulę. Całość mieszamy, formujemy kotlety i podsmażamy na oliwie. Podsmażone kotlety przekładamy do żaroodpornego naczynia, na każdym kotlecie kładziemy gruby wiór zimnego masła i łyżeczkę posiekanego koperku. Naczynie wstawiamy do nagrzanego do 160 - 170 stopni c . Piekarnika i podpiekamy je około 8 - 10 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Mielone zapiekane

!kajka#

!kajka

2010-03-29 21:47:30

moglaby pani pisac pod swoim nickiem, a nie pod gosciem! oczywiscie, ze zle proporcje pani podala, bo mieso bylo rzadkie, a robilam wedlug przepisu, ktory pani podala.

! gość#

! gość

2010-03-29 16:58:27

może wodę i mleko dodałaś do mięsa mielonego to faktycznie mogło być rzadkie ,ale składniki które Ter-esa podała są prawidłowe bo ja wypróbowałam i są smaczne i soczyste

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-29 12:02:30

a to ciekawe dlaczego, tyle razy robiłam i wcale nie były za rzadkie, chyba że bułki nie odcisnęłaś tak jak należy

!kajka#

!kajka

2010-03-29 00:32:05

moim zdaniem w przepisie jest cebuli, kajzerki i jajek jak na tyle mięsa, dzisiaj robilam według tego przepisu kotlety i musiałam zemleć jeszcze miesa, bo wyszły takie okropnie rzadkie, w ogole nie nadawaly sie do smazenia.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne