Melony /po ok. 50 dag każdy/ myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i oczyszczamy z pestek. Z części miąższu wycinamy kulki, resztę wyskrobujemy pozostawiając brzeg grubości ok. 1 cm. Cały miąższ zalewamy szklanką wina, przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Żelatynę namaczamy w reszcie wina i rozpuszczamy na małym ogniu. Miąższ melonów /ten bez kulek/ wraz z płynem miksujemy i mieszamy z żelatyną. Dodajemy kulki melonowe, mieszamy i przekładamy do melonowych miseczek. Skórkę cytrynową chwilkę gotujemy we wrzątku, odsączamy i tniemy na cieniutkie paseczki, którymi ozdabiamy deser. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery