Przepis na Meduza jabłkowo-ananasowa

Dodano przez:
Ile porcji:
16
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1205
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

ciasto

krem

Składniki

  • galaretka cytrynowa 2 szt
  • ananas w plastrach 1 puszka

Jak zrobić Meduza jabłkowo-ananasowa?

Przygotowujemy ciasto: jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy jedną szklanką cukru. Białka ubijamy z resztą cukru. Dodajemy żółtka, jabłka, mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i sodę. Dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 45 min w temp. 180 stopni C. Studzimy. Przygotowujemy krem: ananasy odsączamy. Z zalewy, żółtek, cukru i mąki gotujemy budyń. Studzimy a następnie ucieramy z masłem i przekładamy na ciasto. Wyrównujemy. Na kremie układamy plastry ananasa. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i tężejącą wylewamy na ciasto.

Podobne przepisy

Cynamonowe ślimaczki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Rogaliki półksiężyce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-01

Dodany przez: pacul

Kategoria: Ciasta

Babka z kisielem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Tarta z rabarbarem i owocami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-09-17

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Ciasto z galaretką Izki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: Car

Kategoria: Ciasta

Ciasto Styropian

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta