Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mazurek pralinowy na waflach

Dodany przez

Ile porcji: 9

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2291

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

mazurek zrobiony na waflach... prosty, nieskomplikowany i pyszny.

Zdjęcia

mazurek zrobiony na waflach... prosty, nieskomplikowany i pyszny.

Składniki

  • cukier 1/2 kg
  • woda 1/2 l
  • czekolada gorzka 25 dag
  • orzechy laskowe 25 dag
  • wafle
  • masło 20 dag
  • lukier biały
  • skórka pomarańczowa

Jak zrobić Mazurek pralinowy na waflach?

Orzechy uprażyć w piekarniku, obrać ze skórki i drobno zemleć. Czekoladę połamać. Z cukru i gotującej się wody sporządzić gęsty syrop, dodać orzechy i czekoladę, dokładnie rozetrzeć i dalej gotować. Gdy masa zgęstnieje, dodać masło. Mieszać na ogniu dalej, a gdy masa jeszcze bardziej zgęstnieje, zestawić z ognia, przestudzić i przełożyć nią wafle. Polać np białym lukrem i ozdobić skórką pomarańczową, kandyzowanymi ananasami i migdałowymi jajeczkami
Komentarze

Do przepisu na: Mazurek pralinowy na waflach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne