Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Mazurek kajmakowy II

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 721

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

ciasto

dodatkowo

  • marmolada 15 dag
  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • bakalie

Jak zrobić Mazurek kajmakowy II?

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę i miękkie masło. Zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować je, wyłożyć na blaszce i zapiec na rumiano w temp. 180 stopni, wyjąć z piekarnika. Mleko skondensowane w puszce gotować przez 2 godziny w garnku wypełnionym wodą. Ciasto przekroić na dwa blaty. Jeden z nich posmarować marmoladą, przykryć drugim, posmarować ugotowanym mlekiem skondensowanym i ozdobić bakaliami.
Komentarze

Do przepisu na: Mazurek kajmakowy II

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne