Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Matias w sosie chrzanowo-jabłkowym

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1701

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filety z solonego matiasa 4 szt
  • cebula 1 szt
  • liście laurowe 2 szt
  • ziela angielskie 4 ziarna
  • olej 0,5 szklanki
  • jabłka 2 szt
  • chrzan 2 łyżki
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • słodka śmietana 30% 1 szklanka
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • koperek do dekoracji
  • cytryna do dekoracji

Jak zrobić Matias w sosie chrzanowo-jabłkowym?

Filety moczymy 2 godz. W zimnej wodzie a następnie odcedzamy. Obkładamy plastrami sparzonej cebuli, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i zalewamy olejem. Odstawiamy na noc- na 8 godz. Przygotowujemy sos:jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z chrzanem, sokiem z cytryny i ubitą śmietaną. Sos doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Filety odcedzamy z marynaty, kroimy w kawałki, układamy na półmisku i polewamy sosem. Dekorujemy plasterkami cytryny i koperkiem.
Komentarze

Do przepisu na: Matias w sosie chrzanowo-jabłkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne