Przepis na Marynowane bakłażany

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1748
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

Jak zrobić Marynowane bakłażany?

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Zagotować ocet z wodą, dodać sól i pieprz do smaku. Do wrzątku wrzucić bakłażany na 3 minuty, a potem ostudzić i osuszyć. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając przyprawami. Ubić pomiędzy plastrami, tak aby nie zostało powietrze. Zalać oliwą, tak, by całe były przykryte. Są gotowe po 3 dniach.

Podobne przepisy

Dżem z truskawek i porzeczek czerwonych

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory

Powidła śliwkowe mojej babci

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Ogórki konserwowe z papryką

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 27 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Marynowana fasola szparagowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-10

Dodany przez: kermit

Kategoria: Przetwory

Kompot z brzoskwiń na zimę

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: viencela

Kategoria: Napoje

Grzyby mrożone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-26

Dodany przez: Pola

Kategoria: Przetwory