Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Marchewkowe puree

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2947

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • marchewki 6 szt.
  • oliwa 1 łyżka
  • papryka czerwona 1 szt.
  • czosnek 2 ząbki
  • imbir 4 cm
  • kminek mielony 1 łyżka
  • sok z cytryny
  • jogurt grecki 100 gram
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • kolendra 1 łyżka

Jak zrobić Marchewkowe puree?

Posiekać umyte i obrane marchewki, potem ugotować do miękkości i zmiksować. Rozgrzać na patelni oliwę, z umytej papryki usunąć pestki, posiekać i wrzucić na oliwę, dodać posiekane ząbki czosnku oraz obrany i drobno starty imbir. Smażyć przez minutę, dodać kumin, a po chwili puree z marchewki i sok z cytryny. Podsmażyć przez 4 minuty, aż odparuje nadmiar płynu. Zdjąć patelnię z ognia, dodać jogurt, pieprz i sól, wymieszać. Na koniec posypać kolendrą.
Komentarze

Do przepisu na: Marchewkowe puree

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne