Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makrela z ziołami

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2446

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Makrela z ziołami to pyszna propozycja obiadu, lub kolacji. Łatwa i prosta w przygotowaniu, znakomicie aromatyczna co podkreśla szałwia i rozmaryn.

Smak zaostrzy też skropienie jej sokiem z upieczonych cytryn, oraz chleb z upieczonym czosnkiem.

Niestety makrela nie jest w Polsce należycie doceniana, a jeśli już pojawia się jako posiłek to zazwyczaj - wędzona.

Zdjęcia

<b>Makrela z ziołami</b> to pyszna propozycja obiadu, lub kolacji. Łatwa i prosta w przygotowaniu, znakomicie aromatyczna co podkreśla szałwia i rozmaryn. <br/><br/>Smak zaostrzy też skropienie jej sokiem z upieczonych cytryn, oraz chleb z upieczonym czosnkiem. <br/><br/>Niestety makrela nie jest w Polsce należycie doceniana, a jeśli już pojawia się jako posiłek to zazwyczaj - wędzona.

Składniki

Jak zrobić Makrela z ziołami?

Piekarnik nastawiam na 180 stopni.

Oczyszczone makrele myje w zimnej wodzie i osuszam ręcznikiem papierowym. Posypuję solą i świeżo mielonym pieprzem. Cytryny dokładnie szoruję i kroję w ósemki, a później na połówki.

Czosnek rozdzielam na ząbki, ale nie obieram ich ze skórki.

Rozmaryn siekam. Gałązki szałwii dzielę na mniejsze kawałki.

Na blachę piekarnika wykładam rybę, układam kawałki cytryny, ząbki czosnku, posypuję ziołami, a na koniec skrapiam oliwą. Przykrywam folią i wstawiam do piekarnika. Piekę 40 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Makrela z ziołami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne