Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makowiec z lukrem

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 16492

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Makowiec  z lukrem

Makowiec  z lukrem

Makowiec  z lukrem

Makowiec  z lukrem

Makowiec  z lukrem

Makowiec  z lukrem

Makowiec  z lukrem

Makowiec  z lukrem

Składniki

ciasto

masa makowa

lukier

Jak zrobić Makowiec z lukrem?

Przygotowujemy ciasto i masę makową oraz lukier według przepisu na makowiec wylewny. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około pół godziny w temperaturze 180 stopni na kolor jasnozłoty. Na ostudzonym cieście nałożyć równą warstwą masę makową. Formę ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Ostudzone ciasto polewamy lukrem.
Komentarze

Do przepisu na: Makowiec z lukrem

!Asia#

!Asia

2011-11-22 15:11:21

Mi tez bardzo nie pasuje ta ilosc amoniaku. Gdyby dodac taka ilosc amoniaku do ciasta nie bylo by zapachu pysznego makowca tylko zapach (okropny)amoniaku.

lewewelina23#

lewewelina23

2011-02-24 12:16:34

nie za dużo amoniaku pół szklanki może 1/2 łyżeczki

Trishelle#

Trishelle

2009-07-26 08:39:02

nie nie jestem kiwi i nigdy nie dodawałam swoich zdjęć i przepisów na wymieniony przez Ciebie portal

!gotujmy.pl#

!gotujmy.pl

2009-07-21 07:48:32

trishelle, czy jestes kiwi z gotujmy.pl ?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne