Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makowiec z jabłkami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 18807

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

makowiec jest naprawdę pyszny :)

Zdjęcia

makowiec jest naprawdę pyszny  :)

Składniki

Jak zrobić Makowiec z jabłkami?

Do miski wrzucamy masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka. Mieszamy. Dodajemy mak. Jabłka obieramy, ścieramy na grubej tarce i dodajemy do ciasta. Następnie dodajemy grysik oraz proszek do pieczenia.
Dodajemy ubite na sztywno białka i bakalie.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st C przez 50 minut
Można przygotować polewę (np: tabliczka mlecznej czekolady z łyżką masła) i polać nią wystudzone ciasto.
Komentarze

Do przepisu na: Makowiec z jabłkami

!Irenka ;)#

!Irenka ;)

2011-04-22 20:33:56

I to jest to czego szukałam. Ten przepis jest SUPER!!! Ciasto wszystkim smakuje. :)

!marta#

!marta

2010-10-16 20:47:52

Upiekłam go przed chwilą, jest pyszny i wygląda identycznie jak ten na zdjęciu, ale mam pytanie, czy w trakcie pieczenia ciasto rośnie? Bo moje nie bardzo... ale może tak ma być?

!ewka#

!ewka

2009-11-05 12:55:48

Upiekłam ten makowiec podałam gościom i momentalnie znikł z talerza tak bardzo wszystkim smakował.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne