Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makowiec

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4722

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Makowiec
Makowiec

Składniki

Jak zrobić Makowiec?

Żółtka jaj należy utrzeć z cukrem, dodać do nich sparzony i dwukrotnie zmielony mak. Z białek ubić pianę, także dodać wraz z bułką tartą, bakaliami i 1/4 łyżki olejku. Wszystko dokładnie wymieszać, wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tarta tortownicy. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Makowiec

teressa444#

teressa444

2010-09-15 19:33:34

monika4 zależy jaki kto lubi:))))

monika4#

monika4

2009-11-19 20:37:07

Najlepsze to zawijane makowce.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne