Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron z sosem pesto

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 9391

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Makaron z sosem pesto?

Makaron penne ugotować we wrzątku z dodatkiem soli. Ostudź, po czym skrop jedną łyżką oliwy z oliwek. Bazylię i pietruszkę posiekaj. Czosnek obierz i pokrój. W blenderze zmiksuj na jednolitą masę zioła, czosnek, tarty parmezan, orzechy i pozostałą oliwę. Dopraw pieprzem i solą. Na rozgrzaną patelnię wlej śmietankę i ziołowo-serowe pesto. Gotuj do lekkiego zgęstnienia. Następnie wymieszaj sos z gorącym makaronem.
Komentarze

Do przepisu na: Makaron z sosem pesto

!gosc1#

!gosc1

2010-01-03 19:20:09

najpierw ostudzic makaron a pozniej wymieszac z goracym makaronem..aha..i wszystko jasne ;]

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne