Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron z pomidorami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1097

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • pomidory 0,5 kg
  • makaron wstążki 40 dag
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 3 łyżki
  • świeży tymianek 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżka
  • żółty ser 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Makaron z pomidorami?

Czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy pomidory, skrapiamy łyżką oleju, oprószamy połową tymianku, cukrem, lekko solimy i pieprzymy. Teraz skrapiamy resztą oleju. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 60 min w temp. 150 stopni c. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odsączamy i mieszamy z upieczonymi pomidorami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, posypujemy startym serem i resztą tymianku.
Komentarze

Do przepisu na: Makaron z pomidorami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne