Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron z gorgonzolą

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1120

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makaron spaghetti 40 dag
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidory w puszce 40 dag
  • ser gorgonzola 15 dag
  • szalotka 1 szt
  • sól do smaku
  • cukier 1 szczypta
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • bazylia do dekoracji

Jak zrobić Makaron z gorgonzolą?

Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę i razem rumienimy na oliwie. Dodajemy pomidory, sól i cukier i przez chwilę podgrzewamy. Ser kroimy na małe kawałki i dodajemy do sosu.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Makaron odcedzamy, rozkładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy listkami bazylii.
Komentarze

Do przepisu na: Makaron z gorgonzolą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne