Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron z fasolką

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 813

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makaron rurki 50 dag
  • fasolka szparagowa 40 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • pieczarki 20 dag
  • masło 4 łyżki
  • bulion warzywny 0,25 szklanki
  • posiekana natka pietruszki do dekoracji
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Makaron z fasolką?

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z godnie z przepisem na opakowaniu i odcedzamy. Fasolkę myjemy, ucinamy końcówki, kroimy na kawałki i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i szklimy na dwóch łyżkach masła. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i wraz z resztą masła dodajemy do cebuli i czosnku. Smażymy razem kilka minut. Dodajemy odsączoną fasolkę i bulion. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 5-7 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Makaron z fasolką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne