Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Makaron na ostro

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1480

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • czosnek 3 ząbki
  • olej 4 łyżki
  • zielone oliwki bez pestek 10 dag
  • papryczki chili 3 szt
  • pomidory w zalewie bez skórki 1 puszka
  • świeże oregano 1 łyżka
  • makaron rurki lub świderki 50 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Makaron na ostro?

Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej. Podsmażamy mieszając by się nie przypalił. Następnie dodajemy oliwki pokrojone w plasterki. Papryczki chili oczyszczamy z nasion, drobno siekamy i dorzucamy na patelnię. Pomidory z puszki lekko rozdrabniamy i wraz z zalewą dodajemy na patelnię. Oregano siekamy i dodajemy do pomidorów. Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku i dusimy kilka minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i wrzucamy do sosu. Znów wszystko mieszamy, ewentualnie doprawiamy i podajemy.
Komentarze

Do przepisu na: Makaron na ostro

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne