Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Luksusowe danie z wątróbki

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6735

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub ziemniakami posypanymi zieleniną.

Zdjęcia

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub ziemniakami posypanymi zieleniną.
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub ziemniakami posypanymi zieleniną.

Składniki

Jak zrobić Luksusowe danie z wątróbki?

Wątróbkę kroimy w cienkie plastry, moczymy w mleku. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę, gdy się zeszkli, przekładamy do rondla z grubym dnem. Na patelni uzupełniamy tłuszcz i smażymy odsączone i obsuszone na papierowym ręczniku porcje wątróbki, rumieniąc z obu stron. Gotowe przekładamy do rondla z cebulą, podlewamy bulionem, dodajemy przyprawy, naczynie szczelnie przykrywamy i całość dusimy na niewielkim ogniu przez 15 minut. Gdy powstały sos będzie zbyt wodnisty, zagęszczamy niewielką ilością mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej, wymieszanej z minimalną ilością zimnej wody.
Komentarze

Do przepisu na: Luksusowe danie z wątróbki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne