Przepis na Łososiowe galaretki

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1281
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Łososiowe galaretki?

Marchew i pietruszkę zalać 1, 5l zimnej wody, zagotować. Dodać opieczoną cebulę, przyprawy i rybę, ugotować. Rybę i warzywa wyjąć, wywar przecedzić; żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody; dodać do wywaru, podgrzać, ostudzić, przyprawić.

Do miseczek włożyć po kawałku marchewki, ugotowanej ryby i plasterku wędzonego łososia. Zalać galaretą, schłodzić, galaretki wyjąć, udekorować.

Podobne przepisy

Galareta rybna

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Filety rybne po grecku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Ryby

Ryba pieczona w folii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie jogurtowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Cytrynowy łosoś

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby

Śledzie z cebulką

Ile porcji: 3

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby