Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Lodowiec

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3997

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Przepis od lat w mojej rodzinie.

Zdjęcia

Przepis od lat w mojej rodzinie.
Przepis od lat w mojej rodzinie.

Składniki

  • masło extra 1/2 kostki
  • margaryna palma 1/2 kostki
  • kakao 1 łyżka
  • galaretka truskawkowa 1 opakowanie
  • galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
  • biszkopty 1 opakowanie

budyń:

  • żółtka 5 sztuk
  • cukier 1/3 szklanki
  • mleko 1.5 szklanki
  • budyń waniliowy 1 opakowanie

Jak zrobić Lodowiec?

Galaretki rozpuszczamy wg. Przepisu. 1 szklankę mleka zagotować. Żółtka cukier i budyń rozmieszać z 0. 5 szklanki mleka, wlać do gorącego mleka i ciągle mieszając gotować na małym ogniu do gęstości. Wystudzić. Masło i margarynę rozetrzeć, dodawać po trochu zimnego budyniu i ukręcić na puszystą masę. Masę dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao. Na tortownicy układamy biszkopty nasączone w galaretce truskawkowej i wykładamy białą masę wstawiamy do lodówki by troszkę zastygło. Potem na masę białą ponownie rozkładamy biszkopty nasączone w galaretce, na to ciemna masa i wstawiamy do lodówki, na masę układamy dowolne owoce i wylewamy tężejącą galaretkę. Możemy użyć różnych galaretek i owoców. Pamiętajmy że świeże kiwi trzeba sparzyć bo galaretka się nie stężeje.
Komentarze

Do przepisu na: Lodowiec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne