Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Leczo z grzybami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2096

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Leczo z grzybami

Składniki

  • podgrzybki 1/2 kg
  • marchew 1/2 kg
  • cebula 1/2 kg
  • przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
  • olej 4 łyżki
  • sól, pieprz

Jak zrobić Leczo z grzybami?

Grzyby oczyścić, okroić w paski, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać marchew, podlać niedużą ilością wody i ciągle mieszając ugotować marchew na pół miękko. Dodać cebulę i gotować ok. 10 minut. Pod koniec gotowania wrzucić grzyby, gotować jeszcze przez chwilę ciągle mieszając. Na sam koniec dodać przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Potrawa najlepiej komponuje się z ugotowanym al dente ryżem lub zwykłym pieczywem :)
Komentarze

Do przepisu na: Leczo z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne