Przepis na Kwaszona kapusta z kopytkami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1499
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Kwaszona kapusta z kopytkami?

Ziemniaki gotujemy a następnie przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę, jajka i przyprawy. Wyrabiamy na gładką masę. Formujemy wałek, kroimy 1 cm plastry, z których formujemy wrzecionowate kluski. Kopytka wkładamy porcjami do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotujemy 3-4 min. Kiedy wypłyną na wierzch, wyjmujemy łyżką cedzakową. Kapustę gotujemy w bulionie ok. 15 min. Boczek kroimy w kostkę, wytapiamy na patelni. Dodajemy kopytka i lekko podsmażamy. Dodajemy odcedzoną kapustę , mieszamy i smażymy ok. 4-5 min.

Podobne przepisy

Smażone ziemniaki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-30

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Kotlety z fasoli

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Jarskie

Grzybki i cebulka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Fasolka „do obiadku”

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Swojskie frytki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Jarskie

Cebula do cebulaków

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie