Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kurczak z ryżem

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1691

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kurczak z ryżem

Składniki

skł.podstawowy

  • udka 3 szt
  • ryż 1 szkl
  • woda 2 szkl
  • kostka bulionowa 2 szt
  • marchew 1 szt
  • przyprawa do kurczaka 1 lyzeczka

Akcesoria

  • naczynie żaroodporne
  • szklanka

Jak zrobić Kurczak z ryżem?

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy suchy ryż, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach - dodać do ryżu.

Zagotować wodę i rozpuścić kostki rosołowe, wlać do ryżu a na wierzch położyć udka, posypać wystające części przyprawą do kurczaka i piec 1, 5 godziny w temp. 190 stopni.

Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Kurczak z ryżem

ewas135#

ewas135

2012-08-31 22:18:02

wygląda bardzo ładnie

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne