Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kulebiak z kapustą i grzybami

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 935

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

ciasto

farsz

Jak zrobić Kulebiak z kapustą i grzybami?

Drożdże zalewamy ciepłym mlekiem, mieszamy. Odstawiamy na 5 min. następnie dodajemy masło, olej, cukier i sól. Mieszamy. Dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Gdy zacznie odchodzić od ręki, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Na patelni na oleju podsmażamy kapustę, przekładamy na miseczkę a na patelni podsmażamy oczyszczone pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę. Gdy się podsmażą dodajemy kapustę mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i chwilkę razem podsmażamy. Wyrośnięte ciasto wałkujemy w prostokąt i układamy w natłuszczonej masłem wąskiej formie, tak by brzegi ciasta wystawały poza blaszkę. Na cieście układamy farsz i zalepiamy wierzch kulebiaka zwisającym ciastem. Ciasto smarujemy roztrzepanym żółtkiem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni c. Pieczemy ok. 45 min.
Komentarze

Do przepisu na: Kulebiak z kapustą i grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne