Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kruche rogaliki z orzechami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4927

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Rogaliki te są tak samo smaczne, jak rogaliki zrobione z ciasta francuskiego.

Zdjęcia

 Rogaliki te są tak samo smaczne, jak rogaliki zrobione z ciasta francuskiego.<br/>
 Rogaliki te są tak samo smaczne, jak rogaliki zrobione z ciasta francuskiego.<br/>
 Rogaliki te są tak samo smaczne, jak rogaliki zrobione z ciasta francuskiego.<br/>
 Rogaliki te są tak samo smaczne, jak rogaliki zrobione z ciasta francuskiego.<br/>
 Rogaliki te są tak samo smaczne, jak rogaliki zrobione z ciasta francuskiego.<br/>

Składniki

kruche ciasto

nadzienie

Jak zrobić Kruche rogaliki z orzechami?

Masło lub margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, żółtko i 1 łyżkę letniej wody i szybko samymi koniuszkami palców zagnieść ciasto i odstawić do schłodzenia na ok. 30 minut.
Orzechy włoskie posiekać i uprażyć na patelni. Przestudzić, połączyć z rodzynkami, masą marcepanową, cukrem, rumem, sokiem cytrynowym i masłem.
Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i pokroić na trójkąty. Na każdy z nich nałożyć po łyżce nadzienia (u podstawy trójkątów). Zwinąć w rogaliki.
Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze.
Posmarować żółtkiem, posypać cukrem.
Piec 15 - 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 - 200 stopni C.
Komentarze

Do przepisu na: Kruche rogaliki z orzechami

Albertos#

Albertos

2010-03-09 22:23:21

Bardzo lubię takie domowe rogaliki. Sama robię taki z czekoladą i jabłkami. Palce lizać.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne