Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kruche babeczki z budyniem i owocami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5404

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kruche babeczki z budyniem i owocami
Kruche babeczki z budyniem i owocami

Składniki

  • mąka krupczatka 2 szkl
  • margaryna 15 - 20 dag
  • żółtka 2 szt
  • cukier puder 2/3 szkl

nadzienie

  • budyń waniliowy 1 opak
  • mleko
  • miękkie owoce ( truskawki, maliny, agrest, jagody, czereśnie - mogą być mrożone) 25 dag
  • galaretka owocowa 1 opak

Jak zrobić Kruche babeczki z budyniem i owocami?

Ze składników 1 - 4- wyrobimy ciasto nożem, a następnie szybko zagniatamy ręką, zawijamy w folię i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na pół, z każdej części formujemy wałek o średnicy 3 cm. I podzielimy każdy na 16 równych plasterków i wylepić nimi foremki babeczek. Foremki ułożyć na blasze i piec w gorącym ok 220stopni c. Piekarniku 15 - 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ustawić na stolnicy "do góry nogami", a gdy przestygną lekko uderzać trzonkiem noża w dno foremek i wyjąć babeczki. Nie ruszać ich dopóki nie ostygną. Z proszku budyniowego i mleka przyrządzić budyń wg przepisu na opakowaniu i lekko ostudzić. Owoce umyć, osączyć. Babeczki napełniać budyniem bezpośrednio przed podaniem, a na wierzchu ułożyć owoce, polać tężejącą galaretką (przygotowaną w mniejszej o 1/3 ilości wody, niż podana na opakowaniu). Wstawić do lodówki na minimum 20 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Kruche babeczki z budyniem i owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne