Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krem z zielonego groszku

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 639

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • kość wieprzowa 15 dag
  • włoszczyzna pęczek mała 1 szt
  • groszek zielony 1 puszka mała
  • żółtko 1 szt
  • słodka śmietana 1/2 szklanki
  • koperek suszony 1 łyżeczka
  • sól pieprz do smaku

Jak zrobić Krem z zielonego groszku?

Opłukaną ( ewentualnie oczyścić jeśli jest taka potrzeba ) kość przełożyć do garnka zalać wodą, dodać obraną włoszczyznę i gotować do miękkości. Następnie odcedzić wywar, dodać do niego odsączony groszek i gotować do miękkości groszku. Na koniec zupę zmiksować, żółtko ubić ze śmietaną przelać do zupy i lekko podgrzać ( nie zagotować ). Na koniec doprawić do smaku przyprawami.
Komentarze

Do przepisu na: Krem z zielonego groszku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne