Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krem z kalafiora z grzybami

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1032

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • kalafior 1,3 kg
  • ziemniaki 2 szt średnie
  • cebula 1 szt
  • masło 2 łyżki
  • bulion warzywny 1,2 l
  • mleko 600 ml
  • śmietana 30% 150 ml
  • oliwa 4 łyżki
  • grzyby kurki 25 dag
  • posiekany szczypiorek 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Krem z kalafiora z grzybami?

Kalafiory oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy.Masło i połowę oliwy rozgrzewamy w dużym rondelku, wkładamy warzywa i smażymy 10 min.Wlewamy bulion i zagotowujemy. Wlewamy mleko, przyprawiamy i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie.Następnie zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę. Zupę miksujemy, przecieramy przez sito, przyprawiamy do smaku.Na pozostałym oleju smażymy kurki, przyprawiamy.Zupę mocno podgrzewamy ale nie gotujemy. Wlewamy na talerze, posypujemy kurkami i szczypiorkiem.
Komentarze

Do przepisu na: Krem z kalafiora z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne