Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krem z groszku

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 775

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • koście wieprzowe 500 g
  • włoszczyzna 200 g
  • woda 1 l
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • smietanka 100 g
  • masło 25 g
  • zółtko 1 sztuka
  • sól szczypta
  • mąka pszenna 20 g

Akcesoria

  • garnek,talerz,łyżka

Jak zrobić Krem z groszku?

Z kości i warzyw ugotować wywar. Groszek z puszki odcedzić, pozostawić troszkę groszku a resztę przetrzeć. Przetarty groszek połączyć z wywarem. Z maki i masła sporządzić biała zasmażkę, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą. Dobrze wymieszać i zagotować. Żółtko rozprowadzić śmietanką, dodać niewielka ilość gorącej zupy i wlać z powrotem do zupy, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku. Jeszcze chwile podgotować.
Komentarze

Do przepisu na: Krem z groszku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne