Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krem śmietanowo-kawowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 780

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • niegazowana woda źródlana 1 l
  • kawa mielona 4 łyżki
  • kakao 1 łyżeczka
  • płynny miód 2 łyżki
  • śmietana kremówka 1 szklanka
  • wiórki czekoladowe do dekoracji

Jak zrobić Krem śmietanowo-kawowy?

Kawę i kakao zalewamy w dzbanku wrzącą wodą, parzymy pod przykryciem 6-8 min. Przecedzamy do innego naczynia, dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godz. Śmietanę ubijamy. Do pucharków nalewamy niewielką ilość wychłodzonego naparu, nakładamy bitą śmietanę i posypujemy wiórkami czekoladowymi. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Komentarze

Do przepisu na: Krem śmietanowo-kawowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne