Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krem pomidorowy z ryżem

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 871

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Krem pomidorowy z ryżem

Składniki

  • pomidory (świeże lub z puszki) 500 gram
  • wywar warzywno-mięsny 500 ml
  • śmietana 18 % 3 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • ryż 3 torebki
  • pieprz kolorowy
  • pietruszka suszona
  • bazylia suszona

Jak zrobić Krem pomidorowy z ryżem?

Pomidory miksujemy do uzyskania jednolitej papki. Przelewamy do wywaru warzywno-mięsnego. Ryż gotujemy w wodzie na półtwardo i dodajemy do kremu pomidorowego. Przyprawiamy sporą ilością pieprzu kolorowego. Dodajemy śmietanę i czosnek starty na tarce o małych oczkach. Wylewamy na talerze i posypujemy sporą ilością bazylii suszonej i pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Krem pomidorowy z ryżem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne