Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Krem do dekoracji róże kremowe i nie tylko

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3092

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Krem do dekoracji róże kremowe i nie tylko
Krem do dekoracji róże kremowe i nie tylko

Składniki

  • mleko 130 ml
  • cukier 1/2 szkl
  • cukier 2-3 łyżki
  • margaryna Zwykła 250 g
  • aromat rumowy
  • kwasek cytrynowy
  • barwniki - zielony, żółty, czerwony

Jak zrobić Krem do dekoracji róże kremowe i nie tylko?

Mleko zagotować i dodać cukier, mieszać aż się rozpuści i zagotuje. Gotowy syrop mleka i cukru będzie miał kolor brudno-szary. Ostudzić. Margarynę (musi być margaryna "zwykła" bo jest twarda i dekoracje nie tracą kształtu) rozbić na puch (jeśli twarda lekko podgrzać). Gdy już będzie miała konsystencje puszystą dodajemy po łyżce zimny syrop z cukru i mleka. Pod koniec ubijania dodajemy aromat rumowy. . Parę kropelek oraz kwasek cytrynowy, rozpuszczony (na łyżce) w mleku. Ilość kwasku w zależności od upodobania, czy to ma być leciutko kwaskowy, czy bardziej kwaskowy każdy wg swego uznania może dodać. Na samym końcu krem podzielić na kilka części. Jedną część pozostawić białą, a do następnych dodajemy kolorowe barwniki : zielony, żółty, różowy. Kiedyś nie miałam gotowych barwników to dodawałam sok z buraka, z marchewki. Zielonym kolorem robimy listki a pozostałymi róże, i inne kwiaty lub ozdoby
Komentarze

Do przepisu na: Krem do dekoracji róże kremowe i nie tylko

emilia9n#

emilia9n

2010-03-26 00:28:45

przepiękne te różyczki. masz talent!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne