Przepis na Kraszanka

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1288
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

Jak zrobić Kraszanka?

Ziemniaki należy umyć, następnie obrać, podobnie cebulkę. Zarówno ziemniaki jak i cebulkę należy pokroić w plasterki. Boczek należy pokroić w kostkę i usmażyć. Garnek należy wysmarować smalcem, następnie dodać do niego połowę usmażonego boczku, pokrojone ziemniaczki i obłożyć wszystko cebulą, następnie dodać resztę boczku. Przyprawić do smaku, polać stopionym smalcem i dusić do miękkości.

Podobne przepisy

Pierożki ziemniaczane

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-05

Dodany przez: Mamuśka

Kategoria: Zimny bufet

Pomidory suszone faszerowane białym serem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Śmieszna kanapka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet

Zapiekane bułeczki z serem i mortadelą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Owocowo waniliowa sałatka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-25

Dodany przez: ajres

Kategoria: Zimny bufet

Pasta na kanapki z tuńczykiem i ogórkiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet