Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kotlety ze świeżych grzybów

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1539

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • świeże grzyby 500 g
  • cebula 2 szt
  • czerstwa bułka 10 dag
  • tarta bułka 4-5 łyżek
  • jaja 2 szt
  • sól
  • pieprz

do masy grzybowej

do smażenia

Jak zrobić Kotlety ze świeżych grzybów?

Czerstwą bułkę namoczyć. Grzyby umyć, oczyścić i udusić z odrobiną soli we własnym soku. Gdy będą już miękkie zmielić je razem z odciśniętą bułką. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na łyżce oleju, dodać do zmielonej masy, dodajemy również jaja i wyrabiamy masę, bułkę tartą również dodajemy do masy - tyle, by masa dała się formować. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podajemy je do kaszy, ryżu lub makaronu z surówkami.
Komentarze

Do przepisu na: Kotlety ze świeżych grzybów

Albertos#

Albertos

2010-03-31 00:06:30

Tu nie chodzi o to ile ja lubię, ale o to, żeby te kotlety nie były zbyt rzadkie.

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-30 16:57:30

Mnie wystarcza, a jak ktoś lubi czuć bułę w panierce, to może nawet i 10 dag jej dodać.
przecież jak robiłaś??? leniwe wg mojego przepisu to mąki dodawałaś bo nie wystarczyło jej tyle ile lubisz, więc dodaj i tu bułki...

Albertos#

Albertos

2010-03-29 22:18:48

W przepisie jest tylko 4- 5 łyżek bułki tartej. A jak ma to starczyć do wymieszania z masą grzybową na kotlety i do obtaczania ich w bułce?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne