Kotlety z kością opłukujemy, osuszamy, rozbijamy. Następnie zanurzamy w rozbitych, roztrzepanych i wymieszanych z solą i pieprzem jajkach a potem obtaczamy w bułce tartej połączonej z papryką i pieprzem. Obsmażamy na złoto na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Pieczarki oczyszczamy i obgotowujemy w osolonej wodzie przez ok. 5 min., odsączamy. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy. Trochę cebuli układamy w rondlu, przekładamy do niego obsmażone kotlety, przekładajac pozostałą cebulą, jabłkiem i odsączonymi pieczarkami. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne