Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kotleciki z indyka na ostro

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas smażenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 956

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filet z indyka 0,5 kg
  • por /biała część/ 1 szt
  • mąka 3 łyżeczki
  • olej 3 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • słodka śmietana 0,5 szklanki
  • musztarda 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mielona słodka papryka do smaku

Jak zrobić Kotleciki z indyka na ostro?

Mięso opłukujemy, osuszamy, kroimy na plastry, lekko rozbijamy /najlepiej przez folię/ i oprószamy mąką i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej z jedną łyżką masła i obsmazamy kotleciki. Oprószamy solą i mieloną papryką i podgrzewamy na małym ogniu. Por oczyszczamy, kroimy w krążki i przesmażamy na maśle. Oprószamy mąką i przesmazamy jeszcze ok. 2 min. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz i dusimy ok. 3 min. Na koniec dodajemy muszardę /ostra musztarda nada ostrości a musztarda z ziarnami gorczycy doda uroku/. Mięso podajemy z sosem i ziemniakami lub ryżem.
Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki z indyka na ostro

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne